مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

غصه درد یا غم درمان | گفت‌وگویی با بیماران خاص در داروخانه‌های شهر + ویدئو

  • کد خبر: ۱۰۵۷۳۷
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۸
غصه درد یا غم درمان | گفت‌وگویی با بیماران خاص در داروخانه‌های شهر + ویدئو
غصه درد یا غم درمان، حکایت بیماران خاص است که کمبود دارو برای درمانشان گاهی غم دردشان را هم به فراموشی می‌برد.

طنین همتی | شهرآرانیوز، درد، درد است؛ اما درد برای بیماران خاص معنای دیگری دارد، چون غصه درمان آن بر دردشان می‌چربد. درد است اگر که یک رو‌ز به تمام‌شدن دارویت مانده باشد و داروخانه‌های شهر را در جست‌وجوی دارو بکاوی و از دارو خبری نباشد.
مدتی است برخی دارو‌ها به‌ویژه دارو‌های بیماران خاص در کشور یا کم شده یا سهمیه‌ای ‌شده است. خبرنگار شهرآرانیوز در گزارشی از داروخانه‌های اطراف بیمارستان امام‌رضا(ع) با بیماران خاص که برای دریافت دارو مراجعه می‌کردند، گفت‌وگو کرده است.


سهمیه‌بودن داروهایی مثل دسفرال برای بیماران تالاسامی، دکارلین، فاکتور8 و زلودا برای بیماران ام‌اس، آلندورینت و هر دارویی مختص بیماری‌های خاصی مثل سرطان، پیوند اعضا، نارسایی کلیه، تالاسمی و هموفیلی مشکل‌ساز شده است. داروهایی که علاوه بر سهمیه‌بندی‌بودن در مقطعی در بازار و داروخانه‌ها یافت نمی‌شود.

معضل دارو کی رفع می‌شود

یکی از شهروندان که برای دریافت داروی پیوند کلیه به داروخانه امام‌رضا(ع) مراجعه می‌کند، می‌گوید: بیمارانی مثل ما که داروی خاصی مصرف می‌کنند، فقط در یکی‌دو داروخانه دارو یافت می‌کنند که اگر عرضه آن بیشتر باشد، بهتر است. واقعا کی قرار است معضل دارو رفع شود؟! متأسفانه بیماران زیادی در همین مسیر و برای پیگیری دارو بر اثر کرونا جانشان را از دست داده‌اند.
متأسفانه قیمت دارو حتی برای کسانی که بیمه تکمیلی دارند هم به معضل تبدیل شده است. گاهی در مدتی کوتاه قیمت دارو سه‌برابر افزایش می‌یابد. عارضه بیماری‌هایی که به بیماری‌های بعدی منجر می‌شود، باعث شده است ما سی روز ماهمان را برای گرفتن دارو در داروخانه‌ها سپری کنیم، آن‌هم در محیطی که حضور در آنجا برای ما سم است.
یکی از شهروندان به نبود داروی بیماری کبدی اشاره می‌کند و می‌گوید: برای یافتن دارو همه داروخانه‌های شهر را جست‌وجو کردم و گفتند مشخص نیست این دارو چه موقع توزیع می‌شود. فقط یک قرص برای امروزم باقی مانده است. نمی‌دانم اگر دارویی را که هر روز باید مصرف کنم، پیدا نکنم، چه پیش می‌آید!
شهروندان همچنین از حمایت حداقلی بیمه‌ها برای دریافت دارو و آزمایش‌هایشان می‌گویند؛ اینکه بیمه داروهای کمی را پوشش می‌دهد و بخش عمده‌ای از هزینه‌ها بر دوش بیمار است.
یکی‌دیگر از شهروندان به فاکتور 33میلیونی دارو و هزینه بستری در بیمارستان برای درمان بیماری‌اش اشاره می‌کند و می‌گوید: من که زن هستم و سرپرست خانوار، با حقوق کارگری از کجا باید این مبلغ را تهیه کنم که جانم را حفظ کنم؟! متأسفانه بیمه بخش کوچکی از این هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.

چه دارو‌هایی در مشهد سهمیه‌ای هستند

دکتر نرجس الله‌دادی، معاون داروخانه‌های مؤسسه خدمات دارویی رضوی، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره نحوه توزیع دارو و اینکه چه دارو‌هایی در مشهد سهمیه‌ای هستند، می‌گوید: دارو‌های سهمیه‌ای بیشتر برای بیماری‌های خاص است، ازجمله آلبومین، IVIG، برخی فاکتور‌های خونی مربوط به بیماران هموفیلی، بعضی دارو‌های مربوط به بیماران تالاسمی، ام‌اس و دارو‌های شیمی‌درمانی.

سهمیه‌بندی دارو در راستای جلوگیری از قاچاق دارو

به‌گفته وی، سیاست سهمیه‌بندی دارو بر این است که دارو به دست بیماری برسد که قطعا نیازمند داروست. این سهمیه‌بندی باعث جلوگیری از سوءاستفاده‌ها می‌شود. ممکن است یک نفر واقعا به دارویی نیاز نداشته باشد و آن را از کانال‌های غیررسمی بفروشد تا سود کند، اما با سهمیه‌بندی این سوءاستفاده‌ها حذف می‌شود.
دکتر الله‌دادی به این نکته اشاره می‌کند که بحث افزایش قیمت و افزایش پرداخت‌ها از سوی بیمار مطرح است. از سال پیش قیمت‌ها افزایش یافت، نه به این صورت که همه دارو‌ها گران شوند، بلکه طبق روال هرسال قیمت برخی کالا‌ها افزایش یافت.

تعهدات بیمه‌ای همراه با گران‌شدن دارو افزایش یابد

به‌گفته وی، معمولا در حوزه داروی بیماران خاص وقتی قیمت افزایش می‌یابد، برای اینکه بیمار کمتر آسیب ببیند، انتظارمان این است که تعهدات بیمه‌ای هم باتوجه‌به گران‌شدن دارو افزایش یابد. گاهی تأخیر بیمه‌ها باعث می‌شود بیمار چند ماه هزینه بیشتری برای دارو پرداخت کند و بیمه بخش کمتری از قیمت دارو را پوشش دهد.
وی گفت: به‌دلیل قیمت زیاد دارو‌های بیماری‌های خاص، معمولا بیمه ۹۰درصد هزینه داروی آن‌ها را پوشش می‌دهد، اما همان ۱۰درصد سهم بیمار هم ممکن است چند میلیون تومان شود. از آنجایی که این بیماران ماهانه باید این هزینه را پرداخت کنند، فشار زیادی به بیمار وارد می‌شود.
مدیر داروخانه امام‌رضا(ع) تأکید کرد: گاهی وقتی ما به بیمه‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم، آن‌ها از افزایش قیمت‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند که به‌دلیل بوروکراسی‌های اداری شاید به چند ماه برسد. در این میان، فقط بیمه آسیب می‌بیند.
تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت‌ها، باید از قبل به‌ویژه به بیمه‌گذار اطلاع‌رسانی شود تا هم‌زمان با افزایش قیمت، تعهدات بیمه هم افزایش پیدا کند به‌ویژه درباره بیماری‌های خاص. به این شکل، مسلما بیمار آسیب کمتری خواهد دید.
وی ‌گفت: ما هم محدودیت توزیع داریم و دوست نداریم به بیمار بگوییم که سهمش از دارو کمتر است، ولی برای اینکه دارو را در یک زمان به افراد بیشتری بدهیم، مجبوریم در عرضه دارو به بیماران محدودیت ایجاد کنیم. قاعدتا این موضوع هم برای ما ناراحت‌کننده است، ولی کمبود دارو باعث می‌شود داروی این بیماران را سهمیه‌بندی کنیم.
معاون داروخانه‌های مؤسسه خدمات دارویی رضوی یادآور شد: تقاضای دارو‌های خاص و تنش در توزیع این دارو‌ها بیشتر است. یکی از دغدغه‌های بیماران افزایش‌نیافتن باجه‌های عرضه دارو‌های خاص است. دارو‌های خاص برای اینکه نیازمند کنترل بیشتری هستند، در داروخانه‌های کمتری عرضه می‌شوند و به‌دلیل هزینه زیادی که برای داروخانه دارند، کمتر داروخانه‌های مایل است این دارو‌ها را دریافت کند. به همین دلیل، داروخانه‌های اندکی این دارو‌ها را عرضه می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->